Huizingen B maakt titelstrijd nog wat spannender door te winnen van leider Tollembeek: “We duimen voor onze A-ploeg”

Stunt van het weekend in vierde provinciale A kwam op naam van Huizingen B. De ploeg van aanvoerder Brecht Boddengeen was voor eigen volk met 2-1 te sterk voor leider Tollembeek. Al slinkte Boddengeen zelf wel een rode kaart.

“Ik moet eerlijk toegeven dat de scheidsrechter het bij het rechte eind had, al kwam mijn eerste gele kaart wel ongelukkig tot stand”, zegt de amper 21-jarige aanvoerder. “Ik struikelde en sleurde mijn tegenstrever mee tegen de grond. Dat was terecht geel dus. Mijn tweede gele kaart kwam er na een opzettelijke fout die ik beging om een Tollembeekse goal te voorkomen. Daar heb ik geen spijt van, hoor. We pakten de zege en staan nu naast Tollembeek in het klassement. Ik heb me opgeofferd voor de ploeg, al sta ik nu wel voor een lange winterstop. Volgend weekend zijn we vrij door het forfait van Halle en de competitie hervat pas op 13 januari tegen Beersel-Drogenbos B. Maar dan zal ik dus mijn schorsing uitzitten.”

Penaltyheld
De student kinesitherapie aan de VUB moest zo wel van aan de kant nagelbijtend toekijken hoe zijn ploegmakkers de zege uiteindelijk over de streep trokken. “Tollembeek startte sterk, maar nadien namen wij het heft stevig in handen. Toch kwamen we nog op achterstand, maar gelukkig maakte Brent Lams al snel gelijk. Na rust domineerden we, maar de afwerking ontbrak en na mijn uitsluiting dreigde de match zelfs even te kantelen. Na een fout op Mathias Mariën ging de bal evenwel op de stip en Mauro Coone zette die feilloos om. Tollembeek kreeg helaas meteen ook een strafschop toegekend en zo leken we op weg naar een gelijkspel. Onze doelman Yani Van Horebeek pareerde de penalty echter en trok ons zo over de streep.”

Huizingen B is een opleidingsploeg die zelfs bij een mogelijke titel wellicht niet zal promoveren, want de A-ploeg van Huizingen staat op dit moment laatste in tweede provinciale en lijkt op weg naar degradatie. “We hopen dat onze A-ploeg zich kan redden. Ik ga alvast elke wedstrijd supporteren en hoop ooit zelf de overstap te maken kunnen naar de hoofdmacht. Hopelijk is dat dan nog steeds in tweede provinciale. Dit seizoen ligt de focus sowieso nog op de B-ploeg. De verbondenheid binnen ons team is groot, coach Jens Deknop speelt daarin een belangrijke rol. Dat kan misschien ook nog een cruciale factor worden in de titelstrijd.”

Bron: nieuwsblad.be