Arne De Vroede joker bij Huizingse remonte: “Negen op negen en in het spoor van Herne”

Drie speeldagen geleden torste Hoger Op Huizingen nog de rode lantaarn. Drie zeges later prijkt het team van Dimitri Meerts al op de dertiende plaats, op drie punten van Herne. Met de herstelde aanvaller Arne De Vroede krijgt Huizingen er bovendien een joker bij om de remonte verder te zetten.

Voor Hallenaar Arne De Vroede liep het voetbalpad nog niet over rozen nadat hij de oversteek maakte van vierdeprovincialer Tollembeek naar Huizingen. “Ik zette een goede voorbereiding neer waarin ik in alle beker- en oefenmatchen aan de aftrap stond. Ik voelde dat ik het niveau aankon, maar viel in de vierde wedstrijd uit met pubalgie aan de lies. Vlak voor de winterstop raakte ik hersteld. Na de winterstop wonnen we op BOKA United en Rhodienne, waarna we ook thuis wonnen van SK Leeuw-Brucom.”

“Ook persoonlijk gaat het crescendo. Op BOKA kreeg ik een zitje op de bank, op Rhodienne mocht ik in de slotfase invallen en tegen Leeuw-Brucom kreeg ik al een halfuur, waarin ik er trouwens in slaagde om te scoren. Ik sta dan ook nog steeds pal achter mijn transfer.”

Eerste goal voor Huizingen
De 26-jarige bankadviseur geeft grif toe dat de met 2-0 gewonnen degradatietopper tegen Leeuw-Brucom geen hoge toppen scheerde. “Het werd geen prachtmatch, nee. Beide ploegen wilden vooral niet verliezen, wat resulteerde in een kansenarme partij. De zegehonger was bij ons toch net iets groter. Na de openingstreffer van Tuur Muylaert kregen we het nog wel warm, maar met mijn eerste goal voor Huizingen stelde ik de zege veilig.”

“Bij Huizingen kregen we tijdens de winterbreak slechts één week vrij. We bleven dus doortrainen en dat werpt stilaan zijn vruchten af. Zelf sta ik uiteraard nog niet op niveau. Je hoort me evenwel zeker niet mopperen. Eigenlijk werd ik aangetrokken voor Huizingen B. Ik kreeg mijn kans bij de A-ploeg toen een speler afhaakte en greep die kans.”

Geen geschenken
Zondag moet Huizingen de lijn doortrekken, maar dat wordt wel een zware dobber met de komst van leider Beersel-Drogenbos. “Het betreft een derby en die worden steevast op het scherp van de snee gespeeld. Beersel-Drogenbos gooit wel de handdoek op het einde van het seizoen, maar geschenken moeten we niet verwachten.”

“De terugkeer van Steven Testaert betekent voor ons wel een geweldige opsteker. We hadden een spits nodig. Bryan Demuylder depanneerde wel, maar zijn beste positie is op de acht. Met Testaert hebben we nu een echte negen in onze rangen en dat scheelt een slok op de borrel.”

Bron: nieuwsblad.be