Samy Vandenbosch denkt aan stoppen bij Huizingen: “Eerst moeten we ons redden, nadien had ik de knoop door”

Huizingen deed een gouden zaak met een 0-2-zege op Teralfene, dat nu ook stilaan mag achterom kijken omdat zelfs de achtste plaats nog geen zekerheid biedt met een rist ploegen op een zakdoek en mogelijk vier degradanten. Samy Vandenbosch kroonde zich tot matchwinnaar met twee goals.

De 29-jarige Samy Vandenbosch legde Teralfene over de knie en klom met Huizingen naar de negende plaats, maar de degradatiestrijd is zeker nog niet voorbij. “We deden een goede zaak, maar moeten wel een verlengstuk breien”, zegt Vandenbosch. “Met Groot-Dilbeek ontvangen we zondag een directe rivaal die we bij een zege kunnen uitschakelen in de strijd voor het behoud. Voor mezelf waren de twee goals en de zege in Teralfene de kers op de taart nadat ik in de heenronde drie maanden aan de kant had gestaan met een enkelblessure. Ik dacht ermee te kappen omdat ik dit seizoen bij Huizingen mijn gewenste niveau nog nooit haalde, maar tel intussen toch opnieuw al vijf goals en ga dus mogelijk toch nog een seizoentje door. Eerst moeten we het behoud afdwingen. Pas dan hak ik de knoop door.”

Wereldgoal

Linksachter Ingo Samyn verlengde wel al zijn contract. De Huizingenaar groeide onder de vleugels van coach Dimitri Meerts door naar een basisplaats. “Ik ben een jeugdspeler van Huizingen en vierde onder Dimitri Meerts met Huizingen B de titel in vierde provinciale. Ik draaide mee in derde provinciale tot ik kansen kreeg in de hoofdmacht in tweede provinciale. We begonnen aan het seizoen met de top vijf als ambitie, maar meerdere kernspelers vielen uit voor een langere periode, waardoor we de verwachtingen niet konden inlossen. We staan onder onze waarde gerangschikt en kwamen wat onverwacht in de problemen. Eerst moeten we nu ons hachje redden en dan leggen we voor volgend seizoen de lat toch opnieuw hoger.”

Op Teralfene trok Samyn met de Huizingse maats het laken naar zich toe in de slotfase. “Het werd een gesloten wedstrijd waarin we in de tweede helft toch de betere kansen versierden. Samy Vandenbosch brak de ban met een loeier via de binnenkant van de paal, een heuse wereldgoal. Nadien voelde je de drang naar een tweede goal. Onze diepe spits Yannick Asselman dwong een strafschop af waarbij Teralfene Arne D’Hauwers verloor met een rode kaart. We zetten in Teralfene de puntjes op de i na de pijnlijke nederlaag van de week voordien tegen Herne. Tegen Groot-Dilbeek moeten we dat overdoen, zodat we op de slotdag zonder stress kunnen afzakken naar Galmaarden, dat in dezelfde situatie verkeert als Huizingen.”

Bron: nieuwsblad.be