Maarten Roothooft verwijst degradatiespook (even?) naar de vergeethoek bij Huizingen: “Blessures spelen ons parten, maar we hebben opnieuw wat ademruimte”

Flankaanvaller Maarten Roothooft maakte vorig seizoen samen met zijn broer Lucas nog het mooie weer bij Itna Itterbeek. Maar in het tussenseizoen scheidden de wegen van de Dilbeekse broers. Lucas koos voor Boka United, terwijl Maarten Roothooft aan de slag ging bij Hoger Op Huizingen. Daar was hij afgelopen weekend van goudwaarde door zijn ploeg met de winning goal de zege te bezorgen tegen Machelen.

“Dankzij de broodnodige overwinning hebben we opnieuw wat ademruimte”, vertelt de 24-jarige Roothooft. “In de heenronde bleven we onder de verwachtingen, maar kregen we ook af te rekenen met blessures. Zondag vierde onze defensieve middenvelder Nolan Vermeir zijn rentree en dat scheelde meteen een slok op de borrel. Ook Sébastien Carré keerde terug na een inactiviteit. Alleen onze linksachter Daan Dubois is nog out en ook Fabio Borremans blesseerde zich. Met de terugkeer van enkele van die spelers toonden we ons tegen Machelen de betere ploeg en versierden we de betere kansen. Na een uitstekende dieptepass van Timon Goossens kwam ik alleen voor de keeper en ik schoof de bal naast hem binnen. Eens op voorsprong kregen we meer ruimte.”

Geboren winnaar

Roothooft is aan zijn eerste seizoen bezig bij Huizingen. “Vorig seizoen was ik nog aan de slag bij Itna Itterbeek, waar al mijn vrienden speelden. Bij aanvang van het seizoen was het al duidelijk dat die ploeg opgedoekt zou worden en een doorstart zou nemen onder de noemer van BOKA United B. Het oude Itterbeekse bestuur haakte af, zodat de omkadering wegviel. Toch draaiden we nog een goed seizoen en deden we zelfs tot de slotdag mee voor de top vijf. Het was de bedoeling dat ik zou worden opgenomen in de A-kern van BOKA United. Toen daar geen plaats was voor mij, ging ik op zoek naar een nieuwe club en zo ben ik bij Huizingen terechtgekomen. Ik ben een geboren winnaar, daarom heb ik het wel moeilijk met het vele puntenverlies dat we al leden.”

Roothooft volgt een lerarenopleiding, terwijl hij Huizingen uit de gevarenzone moet houden. “We maken ons nu op voor de niet te onderschatten trip naar Hoeilaart. Hoeilaart gaat voor de titel, wat betekent dat we zondag op zoek moeten naar een stunt. We moeten proberen door te gaan op de goede flow die we terugvonden tegen Machelen. De week voordien pakten ook we bij Kester-Gooik al een puntje, nadat we op het uur tot tien werden herleid na een tweede gele kaart. Zonder die uitsluiting had er misschien zelfs nog meer ingezeten.”

Bron: nieuwsblad.be