Steven Testaert: “Met die 9 op 9 gaan we niet dagdromen”

Na drie speeldagen deelt Hoger-Op Huizingen met het maximum van de punten de leiding met Euro Kraainem. Ouderdomsdeken Steven Testaert geniet van de hoogconjunctuur.

“Niet elk seizoen begin je op zo’n hoog toerental”, beseft de 35-jarige Leeuwenaar Steven Testaert, die daags voor de wedstrijd tegen KVW Zaventem zijn verjaardag vierde.

“Ik maakte in mijn carrière bij toen nog Rode Verrewinkel, SK Halle, FC Pepingen en SK Pepingen Halle overigens al heel wat mooie tijden mee. Intussen ben ik aan mijn vierde seizoen bij Huizingen toe.”

“De eerste campagne verliep in mineur, want na vier speeldagen lag ik in de lappenmand met gescheurde kruisbanden. In het tweede seizoen startten we met 3 op 27 en dan begrijp je best dat we nu echt genieten van onze 9 op 9.”

“Met 1-0 tegen Teralfene liepen we goed van stapel. We wonnen op Schepdaal met 1-3 en namen nu de maat van KVW Zaventem met 4-0. Loopvermogen, gestalte en veel beweging deden Zaventem pijn. In een mum van tijd sprokkelden Vandenbosch en Grazzini een 2-0 voorsprong bij elkaar.”

“Doelman Levacq, die de geblesseerde Matton vervangt, behoedde ons voor de rust voor een tegendoelpunt. Ook na de pauze creëerden we veel kansen.”

Jennen
“In de voorbereiding kwamen we moeizaam tot scoren, maar dat euvel is thans van de baan. In de tweede helft scoorde Nzembani en maakte ik mijn eerste doelpunt.”

“De kop is er dus af, want de maats begonnen me al te jennen omdat ik nog niet gescoord had. Ik opereer trouwens voorin op rechts, terwijl ik vroeger altijd als offensieve rechtsachter werd uitgespeeld. Ik voel me goed bij Huizingen en dit is leuk voetballen in een toffe reeks, al wordt het allicht toch mijn laatste seizoen.”

“Met die 9 op 9 gaan we niet dagdromen. HOH beoogt gewoon een goed seizoen. Zaterdag moeten we naar Kester Gooik. De fusieclub teert op een ijzersterke thuisreputatie en is ambitieus. Het wordt een serieuze test.”

Bron: nieuwsblad.be