Sportcomplex Van Roy opgeknapt: meer comfort voor voetballers

De meer dan driehonderd spelers van voetbalclub KHO Huizingen kunnen komend seizoen gebruikmaken van nieuwe douches. Daarnaast zijn alle ramen en deuren van het sportcomplex in het nieuw gestoken.

De sportinfrastructuur rond het complex Omer Van Roy langs de Beemd ging er de voorbije jaren gevoelig op vooruit met de plaatsing van verlichting rond het eerste veld, de aanleg van een kunstgrasveld én een nieuw veldje voor de jeugdploegen.

Maar aan het gebouw zelf was nog zeker wat opknapwerk nodig. De renovatie ervan is nu achter de rug. De ruim 300 spelers aangesloten bij KHO Huizingen, met daarbij 260 jeugdspelertjes, zullen zich in meer comfort kunnen aankleden en wassen.

Douches
“In onze vijf kleedkamers heeft de gemeente nieuwe douches voorzien wat het aangenamer maakt voor zowel de spelers als de wedstrijdleiding. Ook zijn er meer banken voorzien, zodat ploegen voortaan geen twee kleedkamers meer nodig hebben maar in één terecht kunnen. Het is nu ook gemakkelijker om jeugdploegen waarin zowel jongens en meisjes spelen, op te delen.”

“In het gebouw zijn wat andere werken uitgevoerd die onze werking vergemakkelijken. In het secretariaat is er een kleine vergaderruimte. En op onze vraag is er daar ook gezorgd voor een installatie waarmee we de informatieschermen in de kantine mee kunnen bedienen. We zijn tevreden met de inspanningen van de gemeente. Het paviljoen hier dateert van de jaren zeventig en deze renovatie was nodig.”

Warmte binnenhouden
Aan de buitenzijde oogt het gebouw nu ook anders. De gemeente schakelde een firma in om alle deuren en ramen te vervangen, een investering bedoeld om onder meer de warmte binnen en de inbrekers buiten te houden. De laatste jaren kwam er al meermaals ongewenst bezoek in het sportcomplex. “Het buitenschrijnwerk zag er niet meer uit en was aan verandering toe”, zegt sportschepen Eddy Deknopper (Lijst Burgemeester). “Verder hebben we nog een hellend vlak laten aanleggen zodat ook mensen met een beperking vlot de cafetaria binnen kunnen. De rest van het terras is voor volgend jaar.”

Aan de vernieuwing van de ramen en deuren hangt een prijskaartje van 50.000 euro. De andere werken liet de gemeente werken uitvoeren door eigen personeel. “Zo waren we zeker dat de renovatie geen vertraging zou oplopen”, zegt de schepen.

Bron: nieuwsblad.be