Inbraak domper op succesvolle takeaway voetbalclub

Meer dan duizend gerechten gingen de deur uit bij de succesvolle takeaway van voetbalclub KHO Huizingen. Enige domper was de inbraak tijdens het eerste van twee weekends.

Net zoals vele verenigingen en sportclubs zag ook voetbalploeg KHO Huizingen zich genoodzaakt om haar eetfestijn dit najaar af te gelasten. Het alternatief in de vorm van een takeaway viel meer dan in de smaak. “De mensen konden hun bestelling online doorgeven. Twee zaterdagen op rij konden ze hun pakket ophalen”, vertelt secretaris Eric Degreef.

Voor herhaling vatbaar
“We mogen toch wel zeggen dat het een succes is geworden. Welgeteld 227 gezinnen hebben ons gesteund. Vooral de lasagne viel in de smaak. Daarnaast boden we ook nog ossobuco, scampi, cannelloni en soep aan. Meer dan duizend gerechten hebben we verkocht, de desserten niet inbegrepen. De opbrengst van de takeaway is gelijklopend met wat er binnenkomt tijdens een normaal eetfestijn. De kost voor de zaal valt bovendien weg, al heb je met een takeaway geen inkomsten door drankverkoop.”

Eric denkt dat ook na de coronacrisis clubs en verenigingen meer en meer voor takeaway zullen opteren. “We hebben overigens alles volgens de geldende maatregelen gedaan. Zo was er handgeld voorzien en een aparte in- en uitgang. Mensen moesten ook op voorhand aangeven hoe laat ze hun pakket kwamen ophalen. Het aantal afhalingen per tijdslot was beperkt om drukte te vermijden. We werkten met een professionele traiteurdienst zoals de provinciegouverneur in de reglementen had voorgeschreven. De voorbereidingen, telkens op donderdag en vrijdag, gebeurden in kleine groepjes.”

Inbraak
Toch viel er ook wat minder goed nieuws te rapen. Tijdens het eerste weekend werd er in tijdens de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in het clubgebouw langs de Beemd. “De zoveelste inbraak”, zegt Degreef. “De daders zijn binnengedrongen via een rolluik. Misschien dachten ze dat er omwille van de takeaway geld te rapen viel. Maar alle betalingen gebeurden online of via overschrijving. Geld valt hier sowieso niet te rapen, na al die inbraken weten we wel beter. De dieven hebben wel chips, snoep en frisdrank gestolen. Onze biervoorraad is onaangeroerd gebleven. Daarom vermoed ik dat het om jongeren gaat.”

Bron: nieuwsblad.be