HO Huizingen werkt aan nieuwe ploeg: “Een paleisrevolutie moet niet meteen verwacht worden”

De voorbije seizoenen kon HO Huizingen uitgroeien tot een vaste waarde in de middenmoot van tweede provinciale. Ook in de toekomst blijft men streven naar standvastigheid. Het clubbestuur maakt intussen werkt van de ploeg voor volgend seizoen. De eerste transfers zijn bekend, al moeten er niet meteen aardverschuivingen verwacht worden.

Bestuurder Eric De Greef geeft een stand van zaken bij Hoger Op. “De technische staf onderging weinig wijzigingen. Dimitri Meerts blijft de eindverantwoordelijkheid dragen over de eerste ploeg. Hij zal aan zijn derde seizoen beginnen (lacht). In zijn eerste jaar nam hij halfweg over van Fred Denaeyer. Dit seizoen heeft slechts vijf matchen op de bank kunnen zitten. Dat neemt niet weg dat we tevreden zijn over zijn werk. Davy Peeters blijft zijn assistent. Beiden verstaan elkaar prima. We bekijken enkel nog wie keeperstrainer wordt in opvolging van Fabrice Pickaert. Die zetelt in het clubbestuur.”

Vertrekkers en nieuwkomers
Volgens Eric De Greef zullen de meeste spelers blijven in Huizingen. “Een paleisrevolutie moet niet meteen verwacht worden. Met de meeste spelers is al gesproken. De meesten gaven aan te willen blijven. We lieten wel een clausule opnemen in het contract dat we enkel betalen, als er toeschouwers mogen zijn en de kantine open mag. Iedereen had daar begrip voor. Wij engageren ons dan weer om alles van de eerste tot de laatste match uit te betalen, zoals we dat steeds gedaan hebben. Pieter Pauwels (38) gaf aan te willen stoppen met voetballen. Hij verdiende nochtans nog altijd zijn plaats in de kern. Eventueel blijft hij nog meetrainen in augustus om dan een laatste keer mee te spelen. Ook Kevin De Broyer stopt. Intussen verrichtten we ook twee inkomende transfers. Dieu-Donné Nzembani-Biaki (27) is een aanvaller die eerder uitkwam voor Meise en La Rhodienne-De Hoek. Jan Wastiau is dan weer een flankspeler die in Buizingen woont en voordien bij Beersel-Drogenbos actief was. Zijn opa is trouwens de langst zetelende voorzitter van Huizingen geweest. Indien er niemand nog weggaat, zal er wellicht ook niemand meer bijkomen.”

Sponsors
Eric De Greef stelt vast dat sponsors allemaal zijn gebleven. “Iedereen is tot nu toe zijn financiële verplichtingen nagekomen. Uiteraard zijn we daar blij mee, we hopen dat iedereen aan boord blijft. We houden er wel rekening mee dat er minder financiële inkomsten zullen zijn. Zal ons toernooi in augustus kunnen doorgaan? Wanneer gaat de kantine effectief open? Zullen de supporters meteen op de afspraak zijn? Op die vragen kunnen we op dit moment geen antwoord geven.”

Bron: hln.be