Moeizame driepunter voor P2

Onder een stralende nazomer-zonnetje kwamen deze namiddag onze P2 in actie in een thuiswedstrijd tegen Europa Kraainem.  Kraainem is een promovendus uit 3e provinciale en haalde 1 punt op 6 voor deze wedstrijd.  Onze P2 haalde 3 op 6.

Huizingen nam de wedstrijd in handen en vooral via een bedrijvige Testaert op de rechterflank drong KHOH aan.  De eerste tegenprik van Kraainem was raak: na slechte communicatie tussen de Huizingse goalie en verdediger, kon Lokiki van Kraainem de 0-1 binnentikken.  Een aangeslagen Huizingen was even de kluts kwijt, en doelman Matton moest tot tweemaal toe de meubels redden.  In minuut 24 even opschudding: na een duel bleef de Kraainemse verdediger Mavuba schreeuwend van de pijn liggen.  De ongelukkige speler moest met een draagberrie van het veld gedragen worden, alwaar de ambulance hem naar het ziekenhuis diende te vervoeren.  De 22 spelers waren van slag, want tot de rust daalde het spelpeil.  We gingen rusten bij 0-1.

Huizingen kwam resoluut uit de kleedkamer en na een voorzet vanop rechts kon Testaert de 1-1 binnenkoppen.  Huizingen bleef doordrukken en een golf van aanvallen richting de Kraainemse doelman werden ingezet.  In minuut 65 werd via een knappe actie Morgan Hautman bereikt, die een Messiaanse actie uit zijn schoenen toverde en Sebastien Carré de 2-1 aanbood.  Een verdiende voorsprong voor de thuisploeg.  Kraainem probeerde te bakens te verzetten, maar de Huizingse verdediging en doelman gaven niets meer weg.

Een moeizame maar verdiende driepunter voor KHO Huizingen die met een 6 op 9 kan spreken van een geslaagd seizoensbegin.