T1 Jens Deknop kan bij Hoger Op Huizingen B in jacht op eerste periodetitel rekenen op zus Jana: “We beschikken nog steeds over de beste kaarten”

Hoger Op Huizingen B ligt na de gewonnen topper tegen Schepdaal B nog steeds op koers voor de eerste periodetitel in vierde provinciale A, maar de 32-jarige coach Jens Deknop beseft dat de mosselen nog niet aan wal zijn met een trip naar Rhodienne B voor de boeg.

Jens Deknop weet zich in de dug-out verzekerd van de steun van zijn jongere zus Jana, die als afgevaardigde fungeert. “Jana ontvangt ook de scheidsrechters, vervult administratieve formaliteiten en zorgt voor het beheer van het materiaal”, zegt de naar Lot uitgeweken Buizingenaar. “Vroeger was Jana ook nog ombudsman van de club. Je kan wel stellen dat we een sportieve familie vormen, al speelde Jana zelf nooit voetbal. Ik woon op één kilometer van het veld van Huizingen, zodat het niet hoeft te verwonderen dat ik hier mijn tenten opsloeg. Intussen volg ik de cursus voor een Uefa A-diploma. De toegang verkrijgen was niet eenvoudig, want je dient een portfolio in te dienen en ik beschik niet over referenties zoals kandidaat-trainers die zelf in nationale voetbalden. Misschien kan ik met dat diploma wel ergens bij de Elite-Jeugd aan de slag.”

Op korte termijn jaagt Jens Deknop met Huizingen B op de eerste periodetitel. “Door het algemene forfait van AK Halle speelden we deze week wel onze leidersplaats kwijt, maar we beschikken nog steeds over de beste kaarten. Het klassement wordt wel minder overzichtelijk, want na de uittrede van AK Halle telt de reeks nog slechts vijftien ploegen en moeten de periodetitels berekend worden met gewogen gemiddeldes. We zagen ons doelsaldo ook aangepast, want onze 9-0-zege tegen AK Halle viel weg. VC Groot-Dilbeek B prijkt nu op kop, maar ons gewogen gemiddelde is beter, evenals het doelsaldo. Er wacht zaterdag wel de moeilijke verplaatsing naar Rhodienne B. Die ploeg staat vierde en wordt een zware dobber.”

Corona
Jens Deknop promoveerde met Huizingen B al eens aan de zijde van de intussen naar Huizingen A gepromoveerde Dimitri Meerts en wil dat graag overdoen. “Ik kreeg er twee versterkingen bij. Met Lennert Machiels trokken we de aanvoerder van Beersel-Drogenbos aan. Daan Springael keerde vorige winter al terug nadat hij bij de U19 van Pepingen-Halle niet naar waarde werd geschat. Met twee goals hielp Springael ons voorbij Schepdaal B. Ik degradeerde destijds met Huizingen B uit derde provinciale nadat we één punt tekortkwamen om Eizeringen af te troeven. We rekenden toen op het onderlinge duel, maar dat ging niet meer door wegens corona. Dit seizoen willen we terug naar derde provinciale promoveren.”

Bron: nieuwsblad.be